Een echte winkel, echte service en persoonlijk advies.

Shirt Barbara en broek Isa

Shirt Barbara stond al een tijdje op mijn to-do lijstje.

Een makkelijk te maken  en makkelijk te dragen shirt. Paneel stoffen vind ik altijd erg leuk om mee te werken. Deze met  najaars kleuren, maar toch niet te winters. Het is een paneel van 70 cm breed en 82 cm hoog. Het patroon loopt dus niet door over de stofvouw. Ik heb 2 hoogtes gebruikt en daar als eerste 4 stukken vn geknipt. 

Ik wil het patroon laten doorlopen op de schouder en in beide mouwen wil ik  het patroon ook laten doorlopen. Dat is dus even puzzelen met stukken.

Helemaal tegen het principe in heb ik de patroondelen tegen elkaar in op het stof gespeld. Denken, denken en dan toch knippen, snel in elkaar locken en gelukkig het wordt zoals ik het voorstelde!!

 één kant effen en de andere met patroon, zo goed mogelijk doorlopend in de mouw. Gelukkig bestaad deze raglan mouw uit een voor- en achter mouw, dat maakt het wel makkelijker met knippen.  Er zit een zoombies en een halsbies aan dit shirt, de mouwen heb ik afgewerkt met een dubbel naald van 4 mm breedte. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

 

 

 

  Broek Isa had ik deze zomer al graag gedragen, maar de tijd.....                              Ik ben super snel van start gegaan, een mooie iets glanzende katoen met elastan gekozen in oker geel. Deze kleur past precies bij mijn nieuwe Barbara shirt. Het enige dat mis ging waren de foto's, die zijn er dus  niet! Ze zijn niet mislukt, maar heemaal niet gemaakt.

Deze keer heb ik alles netjes volgens het patroon gedaan,  de enige aan passing was het ietsjes smaller stikken op de heup. Verder past dit model meteen en het zit nog lekker ook. De detail foto's plaats ik hieronder. 

details broek Isa

 Ik ben heel blij met beide kledingstukken, fijne patronen van Schnittmuster Berlin met  een super goede pasvorm.

 

Geef een reactie