Een echte winkel, echte service en persoonlijk advies.

Blouse Karla van Schnittmuster Berlin.

Voor deze tuniek heb ik een dunne 100% viscose jersey van Hilco stoffen gebruikt, "Temuco". Deze stof is 155 centimeter breed, dat is makkelijk werken, de panden passen na het maken van twee stofvouwen prima naast elkaar.

Ik heb het patroon 10 centimeter ingekort omdat het een lang model is en ik ben helaas niet zo lang van mezelf. Als ik dat niet doe wordt het een jurkje en dat is niet de bedoeling.

 

 

 

 

Let bij het opnieuw dubbelvouwen van de stof goed op dat de recht van draad netjes blijft lopen. Meet het altijd even na.

Dit patroon is lekker makkelijk te maken, maak de striklinten als eerste en sluit alvast het halsbiesje. Dan liggen ze al klaar voor als ze gebruikt gaan worden. Ik heb de striklinten verstevigd met Vlieseline H180 om ze iets meer stevigheid te geven. Stik de schoudernaden, de mouwkoppen in de armsgaren, leg de striklinten op hun plek en maak de mouw samen met de zijnaden dicht.  Allemaal met een rekbare steek of met een overlock machine.

Zet de halsbies in de hals, let erop dat hij iets op spanning erin moet. Doe je dat niet dan zit hij straks niet mooi tegen je halslijn aan. 

Pas het shirt, ook tussen door nog een keer, aanpassen gaat makkelijker als nog niet alles vastzit. Als hij goed zit dan komen de zomen er nog in.

Het beste is hiervoor een "dubbele naald" te gebruiken,  dan blijft de zoom rekbaar.

Klaar is Karla!!

Ik vind hem erg leuk geworden en ga hem  met veel plezier dragen.

 

 

Geef een reactie