Een echte winkel, echte service en persoonlijk advies.

online-stoffen Blog

 • Wat ging het jaar snel, dag 2017, hallo 2018

  Terug blikken op een jaar.

  Veel fijne klanten, die mooie stoffen kopen en hun nog mooiere creaties komen showen.  Webshop klanten die een bedankje sturen, waardoor je dag altijd weer een goede is. Trouwe, lieve cursisten die prachtige ideeën meebrengen en uitvoeren, tips en aanvullingen geven aan mede cursisten en aan mij.

  Mede hierdoor zijn nieuwe fournituren, stof merken en workshops geintroduceert naast het inmiddels  vertrouwde  assortiment.

  Pret-a-Porter, een patroonblad met fijne duidelijke patronen, die een goede pasvorm hebben en waar een duidelijk patroonblad bij zit. Een groot maat bereik heeft ( S-M-L-XL XXL). Alle stoffen van Milliblu's lagen ook in de winkel. Hier gaan we zeker me door, in het voorjaar komt een nieuwe uitgave en natuurlijk ook weer de stoffen besteld.

   

  Schnittmuster Berlin was er in 2016 ook al, maar vanaf dit jaar hebben ze er een echte fan bij. Ik maak met veel plezier hun ontwerpen. Ze zijn origineel, passen goed het patroon is op mooi stevig papier gedrukt. Super!

   

   

  Stenzo digitale paneel stoffen voor kinderen en volwassenen, samen met de patronen van Super Nova een groot succes. Leuke, gekke prints allemaal op oeko-tex gecertificeerde katoenen tricot, maken samen met de patroontjes voor kinderen dat er te gekke jurkjes, truien, broekjes en ga zo maar door onder de naaimachines vandaan komen. In 2018, nieuwe prints, nieuwe patronen en het allerleukste is dat er nu ook een dames jurk bij komt. Afwachten dus, eerst carnaval en dan moeten ze er zijn!

  De lock-workshop was ook een groot succes, wordt zeker vervolgt, maar zoals gezegd het jaar is omgevlogen. Nieuw jaar, nieuwe kansen!

  Nieuwe fournitren zullen blijven komen, met dank aan de mensen die het steeds weer bedenken en uitvoeren. Als klapper deze keer de magneetjes om op je schaar te zetten als maat aanduiding. De naalden twister van Prym krijgt ook een mooie vermelding. geen gezoek en ook geen rondslingerende naalden meer.

   

  Al met al een jaar om dankbaar voor te zijn!

  Wij wensen u prachtige feestdagen en een mooi, gezond en creatief 2018 toe.

  Heel graag tot ziens in onze winkel of webshop.

  Aimée

 • Shirt Barbara en broek Isa

  Shirt Barbara stond al een tijdje op mijn to-do lijstje.

  Een makkelijk te maken  en makkelijk te dragen shirt. Paneel stoffen vind ik altijd erg leuk om mee te werken. Deze met  najaars kleuren, maar toch niet te winters. Het is een paneel van 70 cm breed en 82 cm hoog. Het patroon loopt dus niet door over de stofvouw. Ik heb 2 hoogtes gebruikt en daar als eerste 4 stukken vn geknipt. 

  Ik wil het patroon laten doorlopen op de schouder en in beide mouwen wil ik  het patroon ook laten doorlopen. Dat is dus even puzzelen met stukken.

  Helemaal tegen het principe in heb ik de patroondelen tegen elkaar in op het stof gespeld. Denken, denken en dan toch knippen, snel in elkaar locken en gelukkig het wordt zoals ik het voorstelde!!

   één kant effen en de andere met patroon, zo goed mogelijk doorlopend in de mouw. Gelukkig bestaad deze raglan mouw uit een voor- en achter mouw, dat maakt het wel makkelijker met knippen.  Er zit een zoombies en een halsbies aan dit shirt, de mouwen heb ik afgewerkt met een dubbel naald van 4 mm breedte. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

   

   

   

   

    Broek Isa had ik deze zomer al graag gedragen, maar de tijd.....                              Ik ben super snel van start gegaan, een mooie iets glanzende katoen met elastan gekozen in oker geel. Deze kleur past precies bij mijn nieuwe Barbara shirt. Het enige dat mis ging waren de foto's, die zijn er dus  niet! Ze zijn niet mislukt, maar heemaal niet gemaakt.

  Deze keer heb ik alles netjes volgens het patroon gedaan,  de enige aan passing was het ietsjes smaller stikken op de heup. Verder past dit model meteen en het zit nog lekker ook. De detail foto's plaats ik hieronder. 

  details broek Isa

   Ik ben heel blij met beide kledingstukken, fijne patronen van Schnittmuster Berlin met  een super goede pasvorm.

   

 • Herfst- en winter collectie

  Na een heerlijke zomer weer flink aan het werk.

  De stoffen van de herfst- en winter collectie kwamen dit jaar heel snel binnen, heel veel tegelijk zodat er af en toe in mijn halletje nauwelijks meer te lopen was.

  Uitpakken is wel super leuk, alles bekijken en bewonderen,  soms met verbazing  dat ik het toch echt zelf besteld heb. (De stoffen voor de winter worden in maart en april uitgezocht). Na het uitpakken gaat alles naar de bovenverdieping. daar maak ik de foto's voor de webshop en wordt de boel in de kassa gezet en geprijst.. Gelukkig wordt het oud papier en de plastic apart ingezameld, want daar heb ik wel wat van.

   

  Tussendoor heb ik voor het eerst bij Stenzo stoffen ingekocht. De hele familie mee om er daarna nog een gezellige dag van te maken in de laatste vakantie week.

   

   

   

   

   

   

  Hele mooie jersey stoffen ingekocht vooral voor kinderen, maar ook twee mooie dames jersey's meegebracht. De "gezichten" jersey's zijn heel goed in het najaar te gebruiken, voor een makkelijk te maken model met een mooi resultaat. De super Nova patronen zijn ook goed te doen voor de beginnende naaisters,  door de mooie print op de stoffen krijg je er een geweldig kledingstuk van voor je kleine oogappel.

  Na het dagje verlof snel weer verder.

  De stoffen van Toptex, (Knipmode en Burda), Hilco stoffe, (heel veel Knipmode en de hele Knipmode bijlage van september in onze collectie! Maar ook veel in Sandra, Diana en Ottobre), Editex, (leverancier van alle stoffen die in La maison Victor te zien zijn), Bittoun, (excusieve stoffen), gewoon prachtig, staan in het systeem. De stoffen van Gossypium uit Italie zijn er         intussen ook.

  En nu voor het weekeinde werd de Milliblu's collectie geleverd. Ook deze collectie is nieuw voor mij. Weer uitpakken, opruimen, fotograferen, prijzen en natuurlijk het patroonblad goed bestuderen. Dat kan gelukkig in de avond uren onder het genot van een glaasje wijn.

   

   

   

  Milliblu's - daartoe behoren  designstoffen met mooie prints, patronen met praktische pasvormen, met liefdevolle details maar ook waardevolle tips rond om het naaien en voor je eigen individuele look.

  De stoffen die gebruikt zijn verdeeld over 5 catogorien.

  The woodlands, laten we naar buiten gaan, van de kleurenpracht van het bos genieten en de laatste zonnestralen meepakken. Zo mooi is de herfst.

  ONE LOVE, de expressieve rapportmotieven zijn een ware liefdesverklaring aan de 70er jaren, want ze staan voor vrijheid en pure levensvreugde.         Good vibes only!

  Bedazzled, elke met de hand getekende lijn betovert: zo uniek, eenmalig en perfect onperfect als wij zelf zijn!

  Rock Candy, rock in het monotone jaargetijde en breng meer en veel kleur in je leven!

  Midnight Romance, Dress up!! Nu wordt het feest! Zeg ja tegen de DIY-looks van topklasse!

   

   

   

   

 • Top Arlette

  Arlette's lievelings top nagetekend, het origineel is van een geweven viscose en heeft kleine coupenaadjes vanuit het armsgat.  Zij koos een viscose jersey voor dit model, wat prima kan, de coupenaadjes heb ik weggevouwen in het patroon, die zijn niet echt nodig.

  0,70 meter Viscose jersey Gyps-color (  http://www.online-stoffen.eu/index.php/jersey-hilco-stoffen-gyps-color.html )                                 94% viscose, 6% elastan, 150 cm breed.

  Twee stofvouwen gemaakt met elk het midden van het v-patroon, voor- en achterpand zo neerleggen dat de zijnaden ook mooi doorlopen.

  Verder heb ik een hals beleg gemaakt en een biais bandje voor het afwerken van het onderste deel van het armsgat. De lange strook op de foto is de rouche op de schouder.

   

  De beleg delen zijn verstevigd met Vlieseline H609, een rekbare vlieseline.

  Als eerste de schoudernaden van top en van de belegdelen genaaid, en het belg in de hals gezet. De naden ingeknipt in ronding en in punt van de v-hals , platstijken en doorgestikt met de naad onder het beleg.                                                                                                                             Vervolgens een rolzoom in de armsgat rouce gemaakt met de lock machine, de aanzetkant met de grootste steeklengte, in mijn geval 5, twee keer naast elkaar gestikt zonder afhechten, beide draden aantrekken en er ontstaat een mooie rimpel. Knoopje aan beide kanten maken als het stof netjes op maat is, anders heb je kans dat de rimpel weer loslaat. Stik hem mooi in het midden, tussen de beide stiksels dan rimpelt hij altijd netjes.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Aflocken,  zij naden stikken en natuurlijk ook aflocken.  Nu het biais bandje gemaakt voor de afwerking van het onderarmsgat.

  De zoom stikken met de tweelingnaald, dan blijft hij goed rekbaar.

       

  Een lekker draagbare top voor warme dagen, ik hoop dat je er veel plezier mee beleeft!

 • Workshop basiskennis lockmachine

  Deze workshop is bedoeld voor mensen die een lockmachine hebben staan en er vertrouwd mee willen raken en voor mensen die interesse hebben om er eens mee te werken, maar er zelf nog geen hebben.

  Er  wordt andacht besteed aan het inrijgen, naald verwisselen, hoe werkt het differentieel transport en wanneer gebruik  je het, wanneer verander je de steeklengte en de mesbreedte en wanneer verander je de draadspanning.

  Er wordt gewerkt met 4 kleuren garen op je machine, rood, blauw, groen en geel. De kleuren die ook staan aangegeven bij de "route" die je draad aflegt tijdens het naaien. Door met 4 kleuren te werken ontdek je snel wanneer je spanning niet goed staat of er een draad niet goed is ingeregen.

  Als eerste lock je met 4 draden, daarna met 3 draden en  alleen de linker naald in de machine, je krijgt nu een breedte locksteek van 3 draden, met de gele draad als stiksteek. Daarna verwijderen we de linker naald en  zetten de rechter naald er alleen in. Je krijgt nu een smallere locksteek van 3 draden met de groene draad als stiksteek

   

   

   

   

   

  Omdat we nu alleen de rechter naald in de machine hebben gaan we verder met de rolzoom. Voor het maken van een rolzoom zet je steeklengte op 1 (kleinste stand) en de mesbreedte zet je ook op de smalste stand, bij de meeste machines moet de spannning van de ondergrijper iets strakker staan. Schuif de insteller, ookwel draadvinger genoemd naar je toe, rolzoomstand. Of kijk in de gebruiksaanwijzing van je machine.
  Ook spelen we met het differentieel transport bij het rolzomen van voile en jersey. Het verschil is duidelijk te zien aan de zomen.

  We gaan verder met de platte naad. De platte naad is mooi te gebruiken als siernaad voor bijvoorbeeld een jersey shirt of rok. Je hebt altijd maar 1 van beide naalden in je lockmachine en de draadspanning van desbetreffende naald staat op 1, geen draadspanning voor je stiksteek dus. Wil je een zoom maken met de platte naad doe dan altijd je bovenmes omhoog, zo voorkom je met zekerheid gaten in je werkstuk. Stijk de zoom om op gewenste breedte en leg de goede kant van de zoom met de goede kant van het shirt op elkaar dit leg je onder de machine en zo naai je de naad. Laat aan begin en einde genoeg draad ketting hangen want bij het platleggen van de naad heb je draad nodig. Zonde als de naad dan loslaat omdat er te weing zou kunnen zijn.    Ook kun je de patte naad gebruiken om twee panden aan elkaar te naaien, je krijgt dan een siernaad aan de buitenkant, je kunt zelf beslissen welke kant van de naad je het mooiste vindt, en je krijgt geen echte naad aan de binnen kant van je project. Leg hiervoor de twee lappen op elkaar en lock ze op elkaar met de naald spanning op 1. Trek de lappen uit elkaar en je krijgt een platte naad te zien.

  Nu is het weer tijd om beide naalden in de machine te zetten en de draden in te rijgen en de correcte draadspanning  in te stellen. We blijven met de gekleurde draden werken om goed te zien wat er gebreurt.

  Als eerste gaan we een binnen- en buitenbocht maken.

  De buitenbocht is het makkelijkst, langzaam vooruit en een beetje helpen dan lukt dat prima. De binnen bocht vraagt iets meer aandacht, probeer je stof zo vast te houden dat je een rechte lijn creeert en lock er dan langzaam langs. Even oefenen en ook dat gaat goed.

  Vervolgens maken we een binnen- en buiten hoek en gaan we ook de hoekjes van dit lapje netjes om.

  Ga deze lock zichtbaar gebruiken, begin dan in het midden van een lange kant met de buiten hoek als eerste "opstakel". Voetje van de machine omhoog, stof er netjes, tegen het mesje aan, onderleggen en locken tot het einde. Draden die door de naalden lopen (groen en geel) iets uit langer maken, voetje omhoog en precies op de hoek weer beginnen met naaien, de andere buiten hoeken gaan op dezelfde manier. De binnen hoek een paar millimeter schuin inknippen (de heft van de locksteek breedte) en zo vouwen dat het een rechte lijn wordt. Je kunt er nu overheen locken en het gaat weer netjes terug in model als je klaar bent. Kom je in de buurt van je start punt, laat het mesje dan lopen tot je eerste steek, draai het boven mes omhoog en lock een aantal steken over elkaar heen, voetje omhoog en het werkstuk in een rechte hoek draaien, voetje omlaag en locksteek zonder stof eronder laten lopen tot ketting. Deze ketting rekje uit, knip je af op redelijke lengte en stop je aan de achterkant van naad in met een stompe naald met groot oog. 

  Natuurlijk moeten al die lock naden ook afgewerkt worden. Wordt de naad stevig in een kledingstuk verwerkt, mee vast genaaid, dan volstaat het om de ketting van steken eraan te laten en de naad vast te zetten met de naaimachine. Maar er zijn ook momenten die om een afgewerkt einde vragen. er zijn dan meerdere mogelijkheden. Ik beschrijf er hier twee. Met een stompe naald de ketting aan de achterkant een stukje door de steken halen en overige draden afknippen is methode één. Methode twee werkt ook heel makkelijk. Er zit al een ketting onder je lock voet, rek deze uit, voet omhoog, werkstuk eronder en de ketting leg je op of onder je stof. Naai hem een stukje mee en laat het mesje de overige draad afsnijden. Bij het einde stop je net achter je stof , voetje omhoog en draai voorzichtig je stof om, (de onderkant ligt nu boven) lock er een aantal steken overheen en laat de steek "weglopen"van je werk. Let er wel op dat je mesje niet snijdt op de terugweg. Bij tere stoffen zou ik hem zeker omhoog zetten om dit te voorkomen.

  Wil je deze wokshop volgen kijk dan op onze site voor de bekende data of stuur een berichtje naar: indenschoer@outlook.com

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Nieuw blog

  Dit is het nieuwe blog van online-stoffen.eu

  Vanaf vandaag kunt u een virtueel bezoekje brengen aan onze winkel.

  Een 360 graden opname gemaakt voor google maps, maar gelukkig ook voor eigen gebruik.

  Via de pijlen in de foto kunt u de stoffen winkel instappen om eens rustig rond kijken.

7 artikel(en)